Burn-out Preventieprogramma

Wij geloven dat alle werknemers recht hebben op een mentaal en fysiek krachtig leven dat leidt tot sterkere, gezondere en beter functionerende mensen.

Daarom bieden we naast onze acht vaste trainingen een Burn-out Preventieprogramma aan dat als doel stelt om een flinke reductie te bewerkstelligen in de medewerkers die uitvallen op werk.

Bekijk hieronder de video introductie

 

Werkdruk meten

We beginnen met het in kaart brengen van de huidige werkdruk. We meten hoe uw team of organisatie scoort op de belangrijkste onderwerpen die de werkdruk van medewerkers bepalen. De punten die we onderzoeken staan op onze werkdruk waardenlijst. 

Deze lijst is met zorg samengesteld,  gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en wordt constant up-to-date gehouden.

Effectmeting

Met behulp van de intake stellen we een op maat gemaakte training samen. Hierdoor worden precies de punten behandeld die het meest effectief zijn. Met als gevolg:

!

Meer veerkracht

"

Minder uitval

!

Betere resultaten

Voor wie?

Dit programma is bij uitstek geschikt voor werkgevers die ..

$

Werknemers beter willen leren omgaan met de werkdruk

"

Minder kans op uitval willen door een burn-out

$

Een slecht functionerend team weer goed willen laten draaien

$

Een gestreste organisatie meer draagkracht willen geven

Inhoud Programma

Het volledige Burn-out Preventieprogramma doorloopt de volgende stappen. In overleg met u wordt bepaald welke onderdelen ingezet worden

 

Screening
Telefonisch wordt gekeken of dit programma voor u van toepassing is. Een van onze professionals zal u een aantal vragen stellen om een beeld te krijgen van de situatie en de hulpvraag. Als blijkt dat u vraag niet past bij dit programma, proberen we een goede doorverwijzing te geven waar u beter terecht kan. Deze screening is gratis en duurt maximaal 30 minuten.
Intake
In een gesprek van ongeveer één uur met ons intaketeam wordt de situatie van u bedrijf op locatie in kaart gebracht. Iedereen die deel wil nemen aan dit gesprek is welkom. Het doel is om inzicht te krijgen welke onderdelen van de werkdruk item lijst relevant zijn voor uw team of organisatie. Vervolgens wordt een voorstel voor een op maat gemaakte training aan u voorgelegd. Ook worden vragenlijsten uitgezet aan (een gedeelte van) de deelnemers zodat we precies kunnen monitoren tot welke verbeteringen de ingezette training leidt.
Interviews
Mocht het intaketeam de inschatting doen dat er meer informatie nodig is om de juiste training samen te stellen, dan kunnen we in overleg besluiten om nog een aantal medewerkers van u bedrijf te interviewen en/of rond te kijken op de werkvloer om zo een volledig beeld te krijgen van uw organisatie.
Training
Na de intakefase beginnen de op maat gemaakte trainingen. Het is een ‘stepped care’ training, waarin we zorgen dat we niet meer punten laten terugkomen dan nodig is om het team, de afdeling of de organisatie weer in balans te brengen.
Effectmeting
We willen graag aan u kunnen laten zien dat de training heeft gezorgd voor het gewenste effect. Daarom maken we gebruik van korte- en lange termijn effectmetingen. Een beknopt en praktisch verslag hiervan wordt aan u overhandigd.

Maatwerk

De screening is gratis. Een volledige intake kan al vanaf 195 euro en is afhankelijk van de hoeveelheid interviews die nodig zijn om een goede training samen te stellen. Een training voor 10-20 deelnemers van 2 ½ uur kost gemiddeld 975 euro. Voor een offerte op maat kan je hier terecht.