Werkdruk verlagen of werkgeluk vergroten?
Waar moet ik in onze organisatie op focussen om de vitaliteit van werknemers te behouden of te vergroten? Op het verlagen van de werkdruk of het vergroten van het werkgeluk? Een interessante vraag die Nils Jansen, trainer bij Vitaalpunt InCompany Trainingen, vaak gesteld wordt. Mijn stelling op deze vraag is: Inhoudelijk maakt het niet uit waar je de focus op legt, het komt op hetzelfde neer. Een aantal voorbeelden: Veel lawaai op de werkvloer is werkdruk verhogend, minder lawaai vergroot het werkgeluk. Onduidelijk omschreven werktaken vergroot de werkdruk. Duidelijke kaders in je taken vergroot het werkgeluk. Voldoende pauzes zorgt voor meer werkgeluk, weinig pauzes voor meer werkdruk. Het is duidelijk, ze zijn met elkaar verbonden.

Verlaag de werkdruk en je werkgeluk wordt groter.

Natuurlijk is het handig om te focussen op het positieve, werkgeluk. Het klinkt niet alleen prettiger, maar het geeft ook richting aan waar je naartoe wilt bewegen als organisatie. De interventies die je in kan zetten zijn echter niet anders. Of je het nu hebt over werkdruk of werkgeluk. Voor bovenstaande voorbeelden zou dat zijn:
✓ Lawaai op de werkvloer aanpakken
✓ Taken duidelijker omschrijven
✓ Meer pauzemogelijkheden creëren

Het is vergelijkbaar met het spreekwoord ‘het glas is halfvol of halfleeg’. Welke uitspraak je ook gebruikt, de inhoud van het glas blijft hetzelfde.

Vaak complexer dan dat
Wat werkdruk verhoogd (of werkgeluk verlaagd) is per organisatie, team of individu verschillend. Er zijn wel algemene thema’s te benoemen, maar ook daar kan je grote verschillen zien. Neem nu het thema autonomie. Voldoende autonomie in werk is verbonden met meer werkgeluk. In sommige situaties, denk aan reorganisaties of het oppakken van nieuwe werkzaamheden, kan een (tijdelijk) verminderde autonomie en meer sturing door een manager best gewenst zijn. Zo wordt een te hoge werkdruk voorkomen. Ook dit is weer verschillend per organisatie, team en individu.

Kortom, om écht de werkdruk te verlagen of het werkgeluk te vergroten is een duidelijke en grondige analyse nodig voordat je aan de slag gaat. Dan weet je zeker dat je de juiste interventies toepast.
Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op.