Burn-out

Het doel van deze inzichtgevende training is om de kans op het ontstaan van een burn-out aanzienlijk te verkleinen. Aan het eind zijn de deelnemers beter in staat om hun stress en ontspanning in balans te houden door een toename van inzicht én kennis over praktische vaardigheden.

Bekijk hieronder de korte videointroductie.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor ..

$

Iedereen die een preventief middel wil inzetten tegen burn-out klachten

$

Organisaties die een hoog percentage medewerkers hebben die uitvallen met een burn-out

N

Bedrijven die medewerkers willen die in staat zijn om een gezonde balans te kunnen behouden

Inhoud training

De training is ingedeeld in twee delen. Het doel van het eerste deel van deze training is om inzicht te creëren in het thema stress- en ontspanningsmanagement en werkdruk. Wat gebeurt er bij oplopende stress? Wanneer is stress gezond en wanneer gaat het tegenwerken? Welke signalen zijn er als ik teveel doe en hoe werkt het als ik mijn gedrag gezonder wil maken?

In het tweede deel gaan we in op de vraag wat je praktisch kan doen om in balans te blijven.

Gezond ontspannen, time management, vergroten van werkvermogen en veerkracht, presteren onder druk en bouwen aan een positieve werksfeer zijn onderdelen die aan bod komen.

De filosofie van Vitaalpunt van praten en bewegen waarbij zowel de psychische- als de mentale aspecten belicht worden komt in alle onderdelen duidelijk naar voren.

Methode

De training wordt gegeven door een psycholoog en een fysiotherapeut. Zo worden de mentale- en de fysieke aspecten van een burn-out besproken door de juiste deskundige. In de training wisselen we het leren, luisteren, kijken en ervaren af waardoor je aandacht er constant bij gehouden wordt. Op een ontspannen en actieve manier worden de deelnemers bij het thema gezonde leefstijl betrokken.

Maatwerk

Van deze training hebben we een standaardversie waarin alle thema’s uitgebreid aan bod komen. Daarnaast hebben we een verlengde training waarin extra aandacht gegeven wordt voor het maken van een burn-out preventieplan van aanpak waarbij het model ‘het huis van werkvermogen’ centraal staat.

Effectmeting

Door middel van korte en lange termijn metingen kan onderzocht worden of de training het gewenste effect heeft op volgende waarden:

!

Gezonde werk- privébalans bevorderen

"

Afname van chronische stress

"

Afname van vermoeidheid

!

Toename van doorzettingsvermogen

!

Toename betrokkenheid

!

Toename psychologisch welbevinden

"

Afname van cognitieve klachten

!

Toename gevoel van competentie

Duur van de Training

De training duurt 2 ½ uur. De verlengde training duurt 4 uur.

  • Training: 2,5 uur
  • Verlengde training: 4 uur

Trainer: Nils

Investering

Doe je een aanvraag voor een groep van maximaal 20 deelnemers, dan zijn de kosten voor een in company training 975 euro*. De kosten voor de verlengde training zijn 1475 euro*. Meer dan 20 deelnemers of een training op een vestiging van Vitaalpunt? Klik hieronder voor het aanvragen van een offerte.

*Inclusief trainingsmateriaal, exclusief 21 % BTW en evt. reiskostenvergoeding.

Meer over Burn-out

Vitaalpunt schrijft regelmatig over recent onderzoek en
relevante ontwikkelingen rond het thema Burn-out

Artikelen

Verlaag de psychologische werkdruk

Werkstress is van alle jaren. Er is echter wel een duidelijke groei te zien van de oorzaken en frequentie van langdurige uitval van werknemers door een burn-out. En zonder ingrijpen zal deze grote groep niet kleiner worden.

Lees meer

Focus op werkdruk of werkgeluk?

Waar moet ik in onze organisatie op focussen om de vitaliteit van werknemers te behouden of te vergroten? Op het verlagen van de werkdruk of het vergroten van het werkgeluk?

Lees meer

Kan jij omgaan met tegenslag?

Zit het even niet mee in je leven, op privégebied of op je werk? Krijg je plotseling veel kritiek? Dan wordt je aangesproken op je veerkracht. 5 tips voor meer veerkracht!

Lees meer

Korte berichten