Leefstijl training

Na deze training over gezonde leefstijl hebben de deelnemers de kennis en vaardigheden om hun leven meer in balans te brengen. Dit heeft een positief effect op de prestatie onder druk, de persoonlijke effectiviteit en de mentale veerkracht. We bereiken dit door middel van een motiverend en afwisselend programma waarbij zowel aandacht is voor de kennis over een gezonde leefstijl als het toepassen daarvan. De thema’s gezond eten, gezond bewegen en gezond ontspannen staan in deze training centraal.

Bekijk hieronder de korte videointroductie.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor ..
$

Iedereen die meer kennis wil hebben over een gezond leven

$

Een organisatie die met kennis over gezonde leefstijl meer draagkracht wil ontwikkelen voor zijn werknemers

N

Beroepen waar gezonde leefstijl niet vanzelfsprekend is, zoals zittend (computer)werk, ploegendiensten, onregelmatig werk..

Inhoud training

Zorg je goed voor je eigen gezondheid? Vaak denken we van wel maar blijkt in de praktijk wat anders. In deze training worden de onderdelen gezond bewegen, gezond eten en gezond ontspannen uitgebreid besproken. Zowel de lichamelijke als de psychologische aspecten krijgen hierbij aandacht, bekeken vanuit de nieuwste huidige wetenschappelijke kennis en inzichten Ook wordt gekeken naar de opties die er zijn in u bedrijf en privéleven om op het gezonde vlak een flinke stap naar voren te maken in u gezondheid

Gezond eten

Niets lijkt zo tegenstrijdig als de wetenschap achter eetadviezen. Wat zijn de feiten over eten, en wat de fabels. Alles over gezond eten wordt in deze training bekeken vanuit de huidige wetenschappelijke kennis. Tips en adviezen voor u bedrijf om dit in beleid om te zetten in de praktijk komen aan bod.

Gezond bewegen

Ook gezond bewegen komt aan bod. Een tipje van de sluier: ‘sporten is niet een must voor een gezonde leefstijl, bewegen wel!’ Maakt dit je nieuwsgierig? We gaan in op deze stelling en leggen uit hoe het zit. We kijken op welke manier we het meest gezond bewegen volgens de huidige wetenschappelijke kennis, wat de positieve effecten zijn en hoe we ervoor zorgen dat we in beweging blijven.

Gezond ontspannen

Integreren van ontspanning in het dagelijks leven is voor een gezonde balans van essentieel belang. Het is een tegenhanger van de dagelijkse kleine en grote stressoren die ieder mens in zijn leven heeft en zorgt voor het vergroten van onze mentale en fysieke veerkracht. Toch is het niet zo voor de hand liggend dat we onszelf voldoende ruimte geven om te ontspannen. Waarom niet? Hoe belangrijk is ontspanning voor jou? En hoe zorg je ervoor dat je toch voldoende blijft ontspannen om het dagelijks leven aan te kunnen? Een aantal vragen die in dit thema naar voren komen.

Methode

In de training gaan praktijk en theorie hand in hand. De training wordt gegeven door een psycholoog en/of een vaktherapeut, beiden specialist in effectief communiceren. We komen met veel praktijk- en videovoorbeelden en verschillende oefenvormen waardoor je niet alleen in theorie de vaardigheden ontwikkeld die je nodig hebt. Je bent na de  training meteen in staat om de opgedane kennis op je werk of thuis te gebruiken. Onze trainers zijn zeer ervaren en zorgen voor een veilige leeromgeving.

Maatwerk

Voorafgaande aan de training worden de deelnemers geïnterviewd. Hierdoor kunnen we de inhoud exact laten aansluiten op de vraag. Gaat het om communicatie in het algemeen? Op werk? Of in een team? We laten de inhoud altijd aansluiten op de situatie waar het voor nodig is, zo garanderen we het beste effect.

Effectmeting

Door middel van korte en lange termijn metingen kan onderzocht worden of de training het gewenste effect heeft op volgende waarden:
!

Toename van de algemene gezondheidsbeleving

!

Toename van sociaal welbevinden

"

Afname van lichamelijke klachten

!

Toename van kwaliteit van leven

!

Toename van gezond fysiek functioneren

Duur van de Training

De training duurt 2 ½ uur. De ‘ Extra Gezonde’ training duurt 4 uur
  • Training: 2,5 uur
  • ‘ Extra Gezonde’ training duurt 4 uur

Trainer: Nienke

Investering

Doe je een aanvraag voor een groep van maximaal 20 deelnemers, dan zijn de kosten voor een in company training 975 euro*. De kosten voor de ‘Extra Gezonde’ Training zijn 1475 euro* (incl. stoelmassages, excl. lunchkosten). Meer dan 20 deelnemers of een training op een vestiging van Vitaalpunt? Klik hieronder voor het aanvragen van een offerte.

* Inclusief trainingsmateriaal, exclusief 21 % BTW en evt. reiskostenvergoeding.

Meer over Leefstijl

Vitaalpunt schrijft regelematig over recent onderzoek en
relevante ontwikkelingen rond het thema Leefstijl

Artikelen
Korte berichten