Stel je een team voor werkend op een intensive care afdeling in een ziekenhuis. Bedenk hoeveel stress deze mensen dagelijks in hun werk ervaren.

Het is niet zo moeilijk om je voor te stellen dat dit op lange termijn negatieve effecten heeft op hun gezondheid;  snel geïrriteerd zijn, verhoogde nervositeit, moeite met concentreren of onthouden, minder of juist meer eetlust, slecht slapen en een hoge hartslag en bloeddruk. Kortom, een enorme achteruitgang in de gezondheid van de medewerkers.

Stress maakt deel uit van onze werkomgeving. Dit geldt voor de meeste mensen, voor de ene beroepsgroep meer dan de ander. Dit valt vaak niet te veranderen, het is een feit. Zie jij het voor je, een intensive care afdeling zonder stress? En kijk eens naar je eigen werk. Is het realistisch dat dit helemaal stressvrij is?

Mindfulness is een antwoord op dit gegeven. Wat stresserend is in de werkomgeving gaat niet veranderen. Wel kunnen we door middel van een mindfulnesstraining veranderen hoe we reageren op die stressoren. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het ‘Journal of Occupational and Environmental Medicine.’

“Mindfulnesstraining verandert hoe we reageren op gebeurtenissen of situaties die stress veroorzaken.”

We gaan weer terug naar het team op de intensive care en geven ze een 8-weekse mindfulnesstraining in een groep. Vooraf en achteraf worden de psychologische en biologische markers van stress gemeten. De uitkomst: een daling in stressreactie bij de nameting met 40 procent!

Mindfulness op de werkvloer integreren is een steeds effectievere manier om de schadelijke effecten van stress te verminderen. Dit gaat echter niet vanzelf. Mindfulness is een vaardigheid die veel geoefend moet worden om onder de knie te krijgen. Ook kan het toepassen ervan voor iedere werkplek weer anders zijn.

Denk jij dat de werkstress in jullie bedrijf op korte termijn niet af gaat nemen, of misschien wel nooit? Dan kan mindfulness een mooie toevoeging zijn. Vind hier meer informatie over Mindfulness Trainingen voor bedrijven.

Bron

Gebaseerd op:  A Small Randomized Pilot Study of a Workplace