Runningtherapie

voor particulieren
runningtherapie bij vitaalpunt

Running therapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop. Hierbij is de term ‘running’ misschien wat verwarrend. De nadruk ligt namelijk op rustig en met aandacht bewegen, waarbij je leert luisteren naar je lichaam en je grenzen. Dit betekent dat je ook kan kiezen voor een (snel) wandeltempo of voor een andere duursport. Juist het loslaten van het moeten halen van een bepaalde snelheid of afstand wordt gezien als onderdeel van running therapie.  

Fysiek én mentaal

De effecten van running therapie zal je niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal ervaren. Stress is een belangrijke factor bij het ontstaan en in stand houden van psychische klachten, en een goede en effectieve running therapie helpt om deze stress los te laten. 

Bovendien heeft het behalen van de gestelde doelen een positief effect op je zelfvertrouwen. Onderzoek heeft aangetoond dat running therapie somberheid, depressieve gevoelens en spannings- en angstklachten vermindert.

Voor wie?

Running therapie is geschikt voor iedereen, ongeacht je conditie of hardloopervaring. Sterker nog, je hoeft zelfs geen ervaring te hebben met hardlopen, omdat je gaat bewegen binnen jouw mogelijkheden. Running therapie kan ingezet worden bij verschillende beperkingen in je functioneren zoals:

Z

Teveel stress

Z

Piekeren

Z

Angst

Z

Vermoeid

Z

Somber

Ook wanneer je geen beperkingen in je functioneren ervaart kan running effectief zijn, bijvoorbeeld in het leren herkennen van en handelen naar je fysieke grenzen. Je leert minder in je hoofd te zitten en meer te handelen naar wat je lichaam aangeeft.

Opbouw en duur training

Voor aanvang van de training zal er een individueel kennismakingsgesprek plaatsvinden waarin we stilstaan bij jouw doelen en bewegingsmogelijkheden. De training duurt acht weken met wekelijks een sessie van een uur en zal plaatsvinden in groepsverband. Elke week staat een ander thema centraal. 

Daarnaast is het wenselijk om één tot twee keer per week thuis te oefenen. De training wordt gegeven door een psychomotorische therapeut. Let op: hoewel de naam wellicht anders suggereert, is running therapie een training en géén psychologische behandeling.

Mogelijke doelen

Deze training richt zich op de volgende punten:

1

Herkennen van en handelen naar fysieke grenzen

!

Vergroten vertrouwen in eigen lichaam en mogelijkheden

"

Reguleren van spanning en verminderen van stress en angst

!

Verbeteren (kwaliteit van) slaap

!

Verbeteren stemming

!

Verbeteren van vermoeidheidsklachten

!

Ontwikkelen en vasthouden van een gezond en duurzaam beweegpatroon

!

Toename algehele belastbaarheid

Groepsgrootte en kosten

Wanneer je bij Vitaalpunt running therapie volgt, zit je altijd in een kleine groep. De groep van maximaal negen deelnemers blijft tijdens de acht weken bij elkaar. Het is een groepstraining (let op: geen therapie), waarbinnen ruimte is voor jouw individuele proces.

De kosten bedragen € 295,- per persoon exclusief BTW. U krijgt voor dit bedrag een factuur van Vitaalpunt. Enkele zorgverzekeraars vergoeden running therapie, lees daarvoor goed de polisvoorwaarden.

Duur van de Training

De training duurt acht weken met wekelijks een sessie van een uur

  • Basistraining: 8 x 1 uur
  • Thuis oefenen: 1 a 2 uur per week

Investering

De kosten bedragen € 295,- per persoon exclusief BTW. U krijgt voor dit bedrag een factuur van Vitaalpunt. Enkele zorgverzekeraars vergoeden running therapie, lees daarvoor goed de polisvoorwaarden.

* De prijs is exclusief BTW.

Aanvullende informatie

Kleding

Sportkleding en hardloopschoenen

Fysieke belasting

Mensen met lichamelijke beperkingen kunnen meestal zonder problemen mee doen. Overleg hierover even met de trainer.

Lokatie

Vitaalpunt
Entrada 706, Gebouw Valencia
1114 AA Amsterdam
Zie ook: Vitaalpunt Contact.

Inschrijven

Inschrijven kan via het onderstaande formulier.

Data

Dag 1

vrijdag 5 februari 2021– 15:30 tot 16:30 uur

Dag 2

vrijdag 12 februari 2021 – 15:30 tot 16:30 uur

Dag 3

vrijdag 19 februari 2021 – 15:30 tot 16:30 uur

Dag 4

vrijdag 26 februari 2021 – 15:30 tot 16:30 uur

Dag 5

vrijdag 5 maart 2021 – 15:30 tot 16:30 uur

Dag 6

vrijdag 12 maart 2021 – 15:30 tot 16:30 uur

Dag 7

vrijdag 19 maart 2021 – 15:30 tot 16:30 uur

Dag 8

vrijdag 26 maart 2021 – 15:30 tot 16:30 uur

Aanmeldformulier Runningtherapie

Bekijk hier onze algmene voorwaarden

Vitaalpunt behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen of gewijzigde omstandigheden de Running Therapie te annuleren of de startdatum te wijzigen. 

Let op: Vitaalpunt heeft gedurende deze training geen behandelverantwoordelijkheid. Als je (plotseling) psychische klachten krijgt, kan je contact opnemen met je huisarts die naar ons kan verwijzen.

Instemming