Het stellen van doelen met een team werkt motiverend. Het team probeert een doel te bereiken, jullie krijgen er zin in en barsten van de goede ideeën!

Dit klinkt fantastisch, alleen is het nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Goede doelen voldoen aan behoorlijk wat eisen. Zo is het handig om te weten wat voor soort doel het is, of het nodig is om de doelen SMART te formuleren (specifiek, meetbaar, aantoonbaar, realistisch en tijdgebonden) maar vooral ook of je het doel kan koppelen aan één van de teamwaarden.

Verschillende doelen

Er kunnen verschillende soorten doelen gesteld worden. Er kunnen doelen gesteld worden die gericht zijn op resultaat, bijvoorbeeld op financieel gebied of het binnenhalen van een aantal opdrachten (einddoel). Daarnaast zijn er doelen die gericht zijn op de teamprestatie, zoals bijvoorbeeld meer opdrachten binnenhalen dan vorige keer (prestatiedoelen).

Ook kan de uitvoering van bepaalde handelingen, zoals ‘plezierig en ontspannen werken’ als doel gesteld worden (procesdoelen). Tevens kan je doelen stellen met een korte of lange termijn. Je kan een droomdoel stellen, bijvoorbeeld; we willen in heel Europa een vestiging hebben. Ook kan je een onmiddellijk doel formuleren; we gaan NU aan de slag met het nieuwe project. Als laatst is het natuurlijk ook mogelijk verschillende soorten doelen te combineren. Samenvattend ziet het er zo uit:

Soort doelTijdVoorbeeldWaardevoorbeeld
Einddoeln.v.t.Binnenhalen van 10 opdrachten binnen je eigen deadline Zelfstandigheid
Prestatiedoeln.v.t.Meer opdrachten binnenhalen dan vorige keerCompetitie
ProcesdoelVoortdurendWe zorgen dat we dagelijks gezamenlijk eten en voldoende minipauzes nemenOntspanning
DroomdoelEen aantal jarenWe willen in heel West-Europa een vestiging hebbenGroei
Lange termijndoel3 tot 6 maandenWe ronden de drie projecten af die financieel het aantrekkelijkst zijnFinancieel gewin
Korte termijndoelWeek tot een maandWe maken eerst dit project helemaal af voor deze klantklantgerichtheid
Onmiddellijk doelDe komende werkdagNu aan de slag met het project wat het leukst isPlezier

Het begint met de waarden

Maar voordat je de doelen hebt geformuleerd, loont het de moeite om eerst de organisatie- of teamwaarden te onderzoeken. Dit wordt je uitgangspunt om de verschillende doelen die je nodig hebt te formuleren. Het resultaat: Een supergemotiveerde team!

En tot slot, vergeet niet om stil te staan bij het behalen van je doelen, dat is een feestje waard.